Sessiz Okul Projesi

Dersin başlangıç ve bitişinde çalan zil uyaranından vazgeçilerek,  öğrencilerimize özgüven, otokontrol ve sorumluluk kazandırma amaçlanmıştır. Öğrencilere verilen sorumluluğun bilinciyle okulda ve günlük yaşamında daha dikkatli ve kontrollü davranacak, otokontrolleri ve zamanı yönetme becerileri gelişecektir.

Okulda devamlı çalan zil öğrencileri koşullandırmakta ve zile karşı şartlı refleks oluşturmaktadır. Bu da öğrencilerin düşünerek değil de zil sesine koşullanarak hareket etmelerine sebep olmaktadır. Zilsiz eğitim uygulaması ile eğitimin istemekle başlaması gerekliliğini öğretmen ve öğrencilere benimsetmek, zil uyaranı olmadan derse giriş çıkışlar ile öğrencilere sorumluluk bilinci, zaman yönetimi, otokontrol ve öz disiplin kazandırmak ve okullarımızda ses ve gürültü kirliliğini önlemek amaçlanmaktadır.

Bu bağlamda okulumuzda 04.02.2019 Pazartesi gününden itibaren zil uygulamasına son vererek "Sessiz Okul" projesi başlattık.

06.02.2019 604

20-02-2019